Poradna

Vy se ptáte, my odpovídáme...

Poradna

MUDr. Jana Mašátová

Jana poznala The Little Gym v roce 2002 při dlouhodobém pobytu v Nizozemsku. Obě děti navštěvovaly The Little Gym v Amsterdamu a staly se nadšenými členy. Janu bavilo sledovat, jak oba získávají úplně nové zkušenosti, jak je program rozvíjí a jak se každý týden nemohou dočkat dne, kdy půjdou "do gymu". 

Po návratu zpět domů do ČR a po několika letech strávených prací v nadnárodních korporacích (farmaceutický průmysl zaměřený na asistovanou reprodukci) na jaře 2010 Jana uskutečnila svůj sen a otevřela první The Little Gym v Čechách. Je dodnes moc ráda, že může každý týden mnoha dětem zprostředkovat tento unikátní program založený na třídimenzionálním učení a každý den naplňovat motto The Little Gym "Vyrůstat nás baví".

Na vaše otázky odpovídá zde nebo v jiných médiích.  

Máme školáka (2.třída), který je tzv.nesportovní - žádný sport ho zatím extra nezaujal, jak to zařídít, aby se aspoň trochu hýbal?

Jak pohyb ovlivní schopnost dítěte správně mluvit, vyslovovat?

Dcera už se staví a začíná obcházet nábytek - máme ji už pořídit boty? Je pro ní vůbec vhodná chůze naboso? A jakými pravidly se u výběru bot řídit?

Mám syna 4 roky. Je živý, chvíli neposedí, stále někde visí, houpe se, točí se, vydrží u toho dlouho až máme strach, zda mu ty jeho kejkle neškodí. Celkově je pohybově šikovný, ale uhlídat ho je velmi těžké...někdy mám pocit, že nás moc nevnímá. Jak poznáme, zda je či není hyperaktivní či nemá ADHD?

Často se u vás na cvičení zmiňuje v souvislosti s pohybem smyslová integrace. Četla jsem o tom spíše ve spojení s nápravami obtíží. Jaký to má význam pro zdravé děti?

Jak dostatek chůze, běhání, skákání souvisí se snadným psaním v první třídě?

Náš syn (7let) 3x týdně sportuje - poslední dobou má víc hlad, přes den i večer. Máme mu nějak upravovat jídelníček nebo prostě dávat větší porce?

Jaké pohybové hry bychom mohli s dětmi hrát venku, když nemáme s sebou žádné pomůcky, náčiní....?