Poradna

Vy se ptáte, my odpovídáme...

Poradna

MUDr. Jana Mašátová

Jana poznala The Little Gym v roce 2002 při dlouhodobém pobytu v Nizozemsku. Obě děti navštěvovaly The Little Gym v Amsterdamu a staly se nadšenými členy. Janu bavilo sledovat, jak oba získávají úplně nové zkušenosti, jak je program rozvíjí a jak se každý týden nemohou dočkat dne, kdy půjdou "do gymu". 

Po návratu zpět domů do ČR a po několika letech strávených prací v nadnárodních korporacích (farmaceutický průmysl zaměřený na asistovanou reprodukci) na jaře 2010 Jana uskutečnila svůj sen a otevřela první The Little Gym v Čechách. Je dodnes moc ráda, že může každý týden mnoha dětem zprostředkovat tento unikátní program založený na třídimenzionálním učení a každý den naplňovat motto The Little Gym "Vyrůstat nás baví".

Na vaše otázky odpovídá zde nebo v jiných médiích.  

Chtěli bychom naučit 4-letého syna lyžovat. Je vhodné začít už nyní? Manžel je lyžař a už se o to pokoušel minulou zimu, když malému byly 3. Ten ale moc nechtěl. Máme se o to pokusit znovu či raději počkat? Nebo začít se snowboardem?

Může cvičení pomoci u opožděného vývoje řeči 2 letého dítěte? Jsou nějáké konkrétní cviky, co bychom mohli dělat?

S naší roční dcerou chodíme na cvičení s miminky, moc jí to baví, správně leze a slézá z překážek, ale jak začala vstávat, tak poslední dobou doma často padá a utržila už spoustu boulí. Mám obavy, aby si vážně neublížila - je vhodné jí pořídit ochrannou helmičku?

Nechápu proč bych měl podporovat hlavně sportování syna, není pro jeho budoucnost důležitější škola a studium?

S manželem máme rádi turistiku. Bohužel náš 5letý syn vydrží vždy jen kousek cesty a už ho to nebaví - máte nějáký tip, jak ho motivovat a "tůru" s ním prodloužit?

Máme doma 4-letého "mamánka". Moc rád se hýbe a párkrát jsme zkoušeli pohybové kroužky, ale nikdy nechtěl cvičit beze mně. Máte nějáký tip, jak na to?